Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?



Almanya'da, Hıristiyan Demokrat Birliği olarak tercüme edilen Christlich-Demokratische Union (CDU) adlı iki baskın siyasi parti var ; ve Sosyalist Demokrat Parti olan Sozialdemokratische Partei Deutschlands (SPD). SPD daha liberal ve ilerici iken Genelde CDU daha muhafazakar olduğunu Seo hizmeti    bu taraflardan iki kişiden biri neredeyse tüm yakın geçmişin ulusal kontrolünü yaptı. Bunlardan azının ulusal gücü görmesine rağmen, bireysel temsilcilerin seçildiği çok sayıda küçük parti de var. Almanya hükümeti meclis temsilcisi demokrasi olarak yapılandırıldıVe hem bir devlet başkanı hem de bir hükümet başkanı tarafından yönetiliyor. En büyük kararlar, doğrudan ideolojilere ve tanımlanmış bir siyasi partinin desteğine bağlı olan parlamenterler tarafından süzülür.

Hıristiyan Demokratik Birlik
Genel olarak konuşan CDU, Almanya'nın en büyük ve en güçlü partisi. 1870 yılında kurulan Merkez Parti'den evrimleşti. CDU, merkezin sağcı bir partisidir ve mezhepsel olmayan Hıristiyan ideallerine dayanmaktadır. Buna göre, bu siyasi parti erkekler, kadınlar ve çocuklar arasında çevre koruma ve eşitliği savunmaktadır. Sosyalist piyasa ekonomisini desteklerken , CDU Avrupa Birliği (AB) ile serbest piyasa entegrasyonunu istiyor . Bu partiden temsilciler, daha güçlü Alman değerleri ve geleneklerini savunmakta ve ekonomik özgürlük ve kendi kaderini tayin hakkına vurgu yapmaktadırlar.

ilan
Hıristiyan Sosyalist Birlik (CSU) çok yakından ilişkili bir partidir, ancak sadece Almanya'nın tanınmış bir bölgesi olan Bavyera'da eşsiz bir tarih ve kimliğe sahiptir. CDU ve CSU ayrı politik yapıları sürdürürken, federal düzeyde işbirliği yapıyorlar. Birlikte Birlik olarak anılırlar . Bu partilerin pek çok inançtan gelenleri var, ama belli yakınlıkları var; Örneğin, çoğu zaman Protestan inançları üzerinde Roma Katolik kilisesinin ideolojileriyle uyumlu olduğu düşünülüyor. Yine de, bugün Birlik daha az Hıristiyan odaklı hale geldi ve genellikle politikalarını din veya ideolojiden ziyade pragmatizme dayandırdı .

Sosyalist Demokrat Parti
CDU en büyük parti olsa da, 1863'te kurulan Kurumsal Seo   SPD, en eskisi. Sosyalist kavramlara odaklanmış bir sol partilerdir. SPD, işçilerin haklarının iyileştirilmesi gibi sosyal idealleri desteklemeye devam ederken, serbest piyasa kavramlarını da benimsemektedir. SPD, Nazi döneminde iktidarı kaybetti, ancak Batı Almanya'da kendini yeniden canlandırdı ve 1990'da Doğu Almanya'daki bağımsız SPD ile birleşti. Parti, 1998'de Gerhard Schroeder yönetiminde iktidara geldi.

Fringe Taraflar
Çoğu politik sistemde olduğu gibi, Almanya da diğer küçük ve bağımsız siyasi hareketlerden hükümet temsilcileridir. Bunların çoğunun ulusal öneme sahip olmak için çok küçük olduğunu düşünürsek, birçok seçeneğin varlığının genellikle özgür ve işlevsel bir sistem için gerçekten önemli olduğu düşünülür. Modern Alman siyasetindeki en popüler üç parti, Özgür Demokrat Parti, Sol Parti ve Yeşiller Partisi'ni içermektedir. Özgür Demokratlar, serbest piyasa ekonomisine , bireysel özgürlüklere ve bir refah devletinin sosyal özelliklerine odaklanan bir platforma sahiptir . Genel olarak, Lefts, Doğu Almanya'da partinin asıl köklerini izlediği yer olan sosyalist politikacılardır. Genellikle bir protesto partisi olarak kabul edilir.işsizlik oranları, sağlık maliyetleri ve işçilerin yararları. Yeşiller, adından da anlaşılacağı gibi, 1970'lerde partinin kuruluşundan bu yana çevresel ve pasifist konulara yoğunlaştılar.

Alman Hükümet Yapısını Genel Olarak Anlamak
Bütün bu partiler Alman hükümetinin daha büyük yapısı içinde faaliyet göstermekte ve güçlerini bağlam içine sokmak, sistemin en geniş düzeyde nasıl çalıştığına dair genel bir bakış açısı gerektirmektedir. Almanya hükümeti demokratik bir cumhuriyet meclis temsilcisidir. Bunun anlamı, devlet başkanı dahil olmak üzere yürütme organını destekleyen bir parlamentonun veya yasama organının olmasıdır. Aynı zamanda, temsilciler seçimlerini halkın oyuyla seçenleri seçmek için oy kullanan temsilci bir demokrasidir. Son olarak, Alman hükümeti, örneğin bir kraldan ziyade halk tarafından yönetilmekte olan bu kavramı alan bir cumhuriyettir .

Alman parlamentosu, iki ev oluşur Bundestag Seo uzmanı Federal Diet anlam ve Federal Konseyi Federal Konseyi anlamına gelen. Bundestag, doğrudan seçilen federal yetkililerden oluşan tek meclis meclisidir. Bundesrat, parlamentodan Bundestag'dan daha kolay çıkarılabilen devlet konseyi üyelerinden oluşan alt meclistir. CDU ve SPD 1949’dan beri Bundestag’a egemen oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Merit nedir?