Gluteus Medius nedir?



Gluteus medius kası, genellikle popo kasları olarak adlandırılan üç gluteal kastan biridir . Amacı, diz ve kasları düzgün bir şekilde hizalamak için uyluğun vücudun ortasından Seo uzmanı çekilmesidir. Kas ayrıca kalça ekleminin stabilitesini ve seviyesini kontrol etmede de önemlidir . Gluteus medius kası zayıfsa diz ağrısı da dahil olmak üzere çeşitli problemlere neden olabilir.
Gluteus mediusun kaynağı, iliumun zirvesinin hemen altındadır. Buradan, femura takılmadan önce dış kalçanın bir kısmını örter . Kasların innverasyonu, üstün gluteal sinir yoluyladır. Konumu nedeniyle - kas hem kalçaya hem de bacağına bağlanır - yanlara doğru adım atmak gibi bir dizi etkinlik için önemlidir.
Kalça abdüksiyonu , diğer bazı eylemlerde rol oynasa da, gluteus mediusun birincil amacıdır. Örneğin, kasın arka kısmı, dış lifleri içeriye doğru döndürürken, kalçayı dıştan döndürmek için kullanılır. Yürürken, gluteus mediusu, bir bacağın üzerinde dururken vücudun desteklenmesinde önemli rol oynar, bu da pelvisin aşağı doğru çekilmesini önlemeye yardımcı olur .
Seo hizmeti Trendelenburg testi, zayıflığı test etmek için yaygın olarak kullanılır . Bir kişi bir bacağın üzerinde durduğunda pelvis aşağıya düşerse, bu genellikle zayıflık belirtisidir. Diğer taraftan, eğer pelvis düz kalırsa, gluteus medius genellikle doğru şekilde çalışır.
Esneme ve gluteus medius güçlendirilmesi nedenden önemlidir. Sadece kasın kendisinde değil, aynı zamanda kalça ve dizde yaralanma riskini de azaltır. “Yengeç” yürüyüşleriyle birlikte kasları güçlendirmek için ayakta durma ve yatırma egzersizleri yaygın olarak kullanılır. Bunlar, gerginlik sağlayan bir egzersiz bandı ile yanlara doğru yürürken gerçekleştirilebilir.
İki gluteal kas daha vardır - gluteus maximus ve minimus. Her ikisi de aynı bölgede bulunur, ancak istikrar ve hareket halinde oynamak için farklı rollere sahiptir. Gluteus maximus, örneğin, üçün en büyüğüdür ve kalçanın Kurumsal Seo döndürülmesinin yanı sıra uzatmak için kullanılır. Bunun aksine, en küçük olanı kalça abdüksiyonu ve iç rotasyonda önemli olan gluteus minimusudur . Bu kas, bir arabanın yanına çıkmak gibi günlük aktivitelerde kullanılır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?