20 Mayıs'ta neler oldu?



Kotlar patentliydi. (1873) Levi Strauss , Reno, Nevada'dan bir terzi olan Jacob Davis'in isteği üzerine, bu gün bakır perçinli kot pantolonunu patentledi. Pantolonlar madenciler Seo uzmanı ve çiftçilerle anında bir vuruş yaptı ve o zamandan beri Levi Strauss 200 milyon çift kot pantolon sattı.

Charles Lindbergh ilk solo, durmadan transatlantik uçuşa çıktı. (1927) New York ve Paris arasında kesintisiz uçuş yapan ilk kişi Lindbergh oldu; Aynı gün beş yıl sonra, Amelia Earhart uçağına Atlantik boyunca uçabilen ilk kadın olarak başladı.

Beyaz Saray'ın önündeki cadde trafiğe kapatıldı. (1995) Bu günden önce, başkanın bir görüntüsünü yakalama umuduyla herkesin iki blokta ya da öylesine sürebilirdi. Başkan Clinton sokağı bir Seo hizmeti güvenlik önlemi olarak kalıcı olarak kapattı.

Homestead Yasası geçti. (1862) Bu yasa, 21 yaşın üzerindeki herhangi bir yetişkinin, bir şekilde geliştirdiği ve en az beş yıl boyunca yaşadığı sürece, 160 dönümlük (0.647 km2) kamu arazisine sahip olduğunu iddia etmiştir.

Nicea İlk Konseyi gerçekleşti. (325) Hıristiyan kilisesinin ilk büyük ekümenik toplantısıydı ve birçok modern Hıristiyan doktrininin temelini oluşturdu. Diğer şeylerin yanı sıra, konsey Paskalya'nın kutlanacağı, İsa'nın Baba'ya olan ilişkisini tanımladığı ve vaftiz ile ilgili bazı meseleleri belirlediği zaman karar verdi.

Vasco de Gama Hindistan'a ulaştı. (1498) Portekiz de Gama, deniz yoluyla Hindistan'a ulaşan ilk Avrupalıydı ve onun ulaşması, Portekiz için çok kârlı bir ticaret yolu oluşturdu. Bu, 1500'lerin başlarında en önemli gücü keşfetmesine yardımcı oldu.

Hamburger Tepesi Savaşı sona erdi. (1969) Savaş, Vietnam Savaşı'nın en kanlı ve genel olarak en anlamsız savaşlarından biri olarak kabul edildi. Taktiksel olarak önemsiz olan tepenin savaşı on gün sürdü ve yüzlerce can kaybına yol açtı, ancak ABD ve Güney Vietnamlı kuvvetler bunu aldıktan kısa bir süre sonra terk etti.

Tayvan'da sıkıyönetim ilan edildi. (1949) Çan Kay-şek'in partisi, Kuomintang (KMT), Çin Cumhuriyeti hükümetini Tayvan'a taşıdıklarında sıkıyönetim ilan etti. Gerilimler birkaç yıl boyunca yerli Tayvanlılar ve KMT arasında inşa edildi ve KMT güçleri tarafından yaklaşık 30.000 muhalif ele alındı.

Saturday Evening Post Norman Rockwell kapağı ile ilk sayısını yayınladı. Kurumsal seo (1916) Derginin, Americana tarafından kabul edilen Rockwell kapaklarıyla ünlüydü ; Kariyeri boyunca Rockwell, Post için 300'den fazla kapak yaptı .

Yüksek Mahkeme, eşcinsellerin haklarını savundu. (1996) Yüksek Mahkeme, Colorado yetkililerinin eşcinsellere karşı ayrımcılığı önlemek için herhangi bir adım atmasını yasadışı hale getirecek bir yasa koymuştur. Eşcinsellerin hakları için bir dönüm noktası anayasa kararı olarak kabul edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?