21 Ağustos'ta neler oldu?



Hawaii, Birliğe giren 50. devlet oldu. (1959) ABD Başkanı Dwight D. Eisenhower, Hawaii eyaletliğini veren emri imzaladı. Hawaii için birkaç fatura 1919, 1935, 1947 ve 1950'de Seo uzmanı ABD Kongresine sunulmuştu, ancak hiçbiri 1959'da bu güne kadar geçmemişti.

Amerikan Barosu kuruldu. (1878) Bugün 400.000'den fazla üyesi olan dernek, ABD hukuk okulları için etik kurallar ve akademik standartları belirliyor. New York Saratoga'da kuruldu, ancak bugünkü merkezi Chicago'da.

Sovyetler Birliği başka bir Varşova Paktı üyesi Çekoslovakya'yı istila ederek Prag Baharı'nı bitirdi. (1968) Slovak reformcu Alexander Dubček , aynı yılın 5 Ocak'ta başlayan Prag Baharı'nın Seo hizmeti başına geçti . Bu siyasi ve ekonomik ademi merkeziyet dönemi, vatandaşlarına daha önce sahip oldukları haklardan daha fazla hak tanıdı.

Filipin muhalefet lideri Benigno S. Aquino Jr., ABD'de kendinden empoze edilen sürgünün sona ermesiyle aynı gün öldürüldü. (1983) Benigno, sürgünden ayrıldıktan bir gün sonra, Manila havaalanında uçağa bindiği sırada suikast sonucu öldürüldü. Philippine’nin sonraki seçimlerinde evine dönüyordu.

Mona Lisa çalındı. (1911) Mona Lisa'nın asıldığı Louvre eski bir çalışanı olan Vincenzo Perugia, galeriye doğru yürüdü, resmini kıyafetlerinin altına koydu ve fark edilmeden yürüdü. Resim, Perugia'nın bir fidye için resminin iade edileceğini söyleyen bir mektup göndermesine kadar iki yıl boyunca kayıp kaldı; Fidyeyi toplarken yakalandı.

Oldsmobile kuruldu. (1897) Ransom Eli Olds, önce Olds Motor Works olarak adlandırılan Oldsmobile'i kurdu. Oldsmobile markası 2004'te kaldırıldı; O zamana kadar, ABD'deki en eski sürekli çalışan otomobil markası olmuştur.

Nat Turner, Virginia'da bir köle isyanı başlattı. Turner (1831) Turner'ın köle sahibi ve ailesiyle başlayan iki günlük bir ölüm çılgınlığı için 75 köle yol açtı. Grup, devlet milisleri tarafından alınmadan önce 60 beyaz insanı öldürdü. Turner 11 Kasım 1831'de ölüm cezasına çarptırıldı ve infaz edildi.

Sovyet lideri Mihail Gorbaçov'a karşı darbe girişimi başarısız oldu. (1991) Darbe sadece üç gün sürdü, ancak genel olarak Sovyetler Birliği'nin ve komünist partinin düşüşüne yol açan ilk istikrarsızlaştırıcı faktörlerden biri olarak kabul edilir .

Kamerun Gölü felaketi 1800 insanı öldürdü. (1986) Volkanik göl, 15 mil (25 kilometre) yarıçapındaki her canlıyı öldüren bir ölümcül karbondioksit gazı bulutunu patlattı.

Ekleme makinesi için ilk patent verildi. (1888) American Arithmometer Kurumsal seo Company'nin bir mucidi ve sahibi olan William Seward Burroughs, patentle ödüllendirildi . Ayrıca ünlü yazar William S. Burroughs'un büyükbabasıydı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?