22 Ekim'de neler oldu?



ABD Başkanı John F. Kennedy Küba'da hava ve deniz ablukası emretti. (1962) ABD askeri gücü, 15 Ekim'de Küba'nın Sovyetler tarafından inşa edilen orta menzilli füzelere sahip olduğunu gösteren hava fotoğrafları çekildiği için kullanıldı. Küba Füze Krizinde meydana gelen abluka , Sovyetler Birliği'nin adaya daha fazla silah teslim etmesini önlemek için uygulandı.

Müttefikler, II. Dünya Savaşı sırasında ilk Alman kentini ele geçirdiler. (1944) Müttefik bir zafere doğru büyük bir adımda, Amerikan birlikleri, şehrin kontrolünü ele geçirerek Aachen Savaşı'nda galip gelmişti.

Karayolu Güzelleştirme Yasası, ABD Başkanı Lyndon B. Johnson tarafından imzalandı. (1965) Bu yasa, Amerika'nın karayollarını temizlemeyi amaçlayan reklam panolarının ve karayolu reklamlarının sayısının azaltılmasıydı. Yasanın hükümleri ayrıca karayolu kenarındaki çöplüklerin temizlenmesi ve yol kenarlarına yeşil alanlar eklemek için bahçe projeleri finansmanı amaçlıydı.

ABD federal hükümeti, Profesyonel Hava Trafik Kontrolörleri Organizasyonunu (PATCO) onayladı. (1981) Kararlılık, PATCO'nun geçen yılki grevine yanıt olarak geldi. Sendika reddedildikten sonra çözüldü.

ABD, Kırmızı Boya No. 4'ü gıda katkı maddesi olarak yasakladı. (1976) ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA ) 'daki bilim adamları, boyaların, köpeklerde test edildikten sonra tümörlere neden olduğunu keşfettiler.

Knickerbocker Trust Company başarısız oldu ve 1907 Paniğini bir depresyonun eşiğine getirdi. (1907) Banka, New York'ta üçüncü en büyük bankadı ve başarısızlığı, insanlar bankacılık sektörüne olan güvenlerini kaybettikçe büyük ölçekli parasal çekilmelere neden oldu. Kriz, özel bankacı JP Morgan'ın, bankaların bir tür banka kurtarma işleminde hesapların tutulmasını Kurumsal Seo   altına almak için kendi parasını bankacılık sistemine sokmasıyla sonlandırıldı.

Hindistan ilk ay misyonunu başlattı. (2008) İnsansız Chandrayaan-1 probu Ay keşfi amacıyla başlatıldı. Görev, sadece 312 gün sonra erken sona erdi, ancak büyük ölçüde hedeflerinde başarılı oldu.

Güney Vietnam Cumhurbaşkanı Nguyen Van Thieu, Vietnam Savaşı'nı sona erdirmek için ABD barış önerisini reddetti. (1972) ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Henry Kissinger, barış anlaşmasını müzakere etmeye çalıştı, ancak Thieu ABD'yi, Sovyetler Birliği ve Çin ile komplolar yoluyla rejimini baltalamakla suçladı. Kissinger, Thieu'nun cevabını çıldırmış gibi göstererek masayı terk etti.

Dünyanın ilk paraşüt inişi meydana geldi. (1797) Fransız bir baloncu olan Andre-Jacques Garnerin, Paris'in yaklaşık 3.200 feet (1.000 metre) üzerinde yüzen bir balondan başarıyla paraşütle attı.

Harry Houdini, enayi J. Gordon Whitehead tarafından yumruklandı ve daha sonra karnındaki yaralanmaların bir sonucu olarak öldü. (1926) Whitehead , adamın, bir bel desteği olmadan, bir bel üstü beline dayanıp dayanamayacağını görmek için Houdini'ye çarptı . Houdini darbeye hazırlandıysa, muhtemelen ölmeyecekti. Houdini 31 Ekim'de kırılan bir ek nedeniyle öldü .

Princeton Üniversitesi kuruldu. (1746) Başlangıçta New Jersey Koleji olarak kiralanan Princeton, ABD'de açılan dördüncü üniversite oldu. Adı 1896'da Princeton olarak değiştirildi.

Atlantik tropik fırtına Alpha, 2005 Atlantik kasırga sezonunu okyanus tarihinin en kötüsü haline getirdi. (2005) Sezon, kasırga sayısı, Seo uzmanı  fırtına sayısı ve toplam maliyete ilişkin hasarları rekor kırdı. Sezon boyunca 3,800 milyar dolardan fazla insan öldü ve bu da 140 milyar dolarlık zarardan 130 milyar doların üzerinde hasara yol açtı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?