22 Temmuz'da neler oldu?



Yamyam ve seri katil Jeffrey Dahmer tutuklandı. (1991) Dahmer, 1978 ve 1991 yılları arasında erkekler ve erkekler de dahil olmak üzere 17 erkek öldürdü. Cinayetler işkence, nekrofili, yamyamlık, tecavüz ve parçalanmayı içeriyordu. Hapishanede 957 ya da 15 yaşam şartına suçlu ve cezası bulundu. Seo hizmeti  Kasım 1994'te bir mahkum olan Christopher Scarver tarafından dövüldü.

Ünlü banka soygunu John Dillinger FBI ajanları tarafından vurularak öldürüldü. (1934) Çoğunlukla "Halk Düşmanı 1" olarak adlandırılan Dillinger, nihayetinde uzun bir insanlıktan sonra Chicago'daki Biyografi Tiyatrosunun önündeki sokakta vuruldu. Dillinger hapishaneden kaçarken, banka soygunculuğu ve sömürgeler sansasyonel hale geldikçe bir şehir efsanesi haline geldi. Hayatını ve nihai ölümünü tasvir eden birkaç film yapıldı. Dillinger, bir yıl içinde Jesse James'in 15 yıllık suç kariyeri boyunca yaptıklarından daha fazla banka soydu. İlginç bir şekilde, aynı gün, 1923'te, Dillinger, ABD Donanması'na bir arabanın çalınması için tutuklanmayı ve mahk conm edilmekten kaçınmak amacıyla katıldı; Donanma onun için çalışmadı.

Wiley Post, dünyada yalnız uçabilen ilk kişi oldu. (1933) Post New York'ta Floyd Bennett Field'dan çıkarıldı ve 7 gün, 18 saat 45 dakikalık bir sürede 15.596 mil (25.099 kilometre) gitti. Dönüşü 50.000 kişi tarafından karşılandı.

Dünyanın ilk motorlu yarışı Fransa'da gerçekleşti. (1894) 80 mil (128 kilometre) yarış rotası Paris'ten Rouen'e vardı. Yarışmaya katılmaya hak kazanan 25 yarışçı ve Kont Jules-Albert de Dion aslen yarışmanın galibi olarak ilan edildi. Gözden geçirildiğinde, arabasının yarış komitesi tarafından izin verilmeyen bir stoker gerektirdiği tespit edildi ve diskalifiye edildi.

Susan Smith, iki çocuğunu boğmak için birinci derece cinayetten suçlu bulundu. (1995) Smith, üç yaşında ve 14 aylık olan iki oğlunu arabada kilitleyerek ve bir göle yuvarlayarak boğdu. Başlangıçta siyah bir adamın arabasını çaldığını iddia etmeye çalıştı ama birkaç gün sonra suçu işlediğini itiraf Kurumsal Seo   . En az 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve 2024 yılında şartlı tahliye için uygun olacak.

Jessica Lynch evine hoş bir karşılama yaptı. (2003) Bir ABD Ordusu Özel olan Lynch, 23 Mart 2003'te bir pusuda Irak'ta yaralandı. Pusu kurşundan sonra, 1 Nisan'da ABD Özel Kuvvetleri tarafından esir ve kurtarıldı. Lynch de dahil olmak üzere bazıları, ABD hükümetinin ve medyanın Irak savaşı için verdiği desteği arttırmak için büyük ölçüde onun durumunu anlattığını iddia ediyor.

ABD hükümeti, İkinci Dünya Savaşı savaş çabalarına yönelik arz talepleri nedeniyle benzin satmaya başladı. (1942) Rasyon, savaş sırasında yaygın bir olaydı. Rasyonel olan ortak parçalar lastikler için lastikler; et; Tereyağı; peynir; şeker; ve hatta penisilin. Daktilolar, ayakkabılar ve bisikletler de dahil olmak üzere diğer eşyalar da dağıtıldı.

İlk köpekler uzayda uçtu. (1951) Dezik ve Tsygan adlı Rus köpekleri bir alt yörüngesel uçuş yaptılar. Rus uzay programı, belirli bir uzay görevinin insanlar için güvenli olup olmayacağını belirlemek için oldukça sık köpek kullanıyordu.

Uyuşturucu tanrısı Pablo Escobar hapishaneden kaçtı. (1992) Escobar, ABD'ye iadesini önlemek için özel, lüks hapishanesi olarak bilinen Kolombiyalı hapishane La Catedral'den kaçtı. Sonraki manhunt, Escobar'ın Kolombiya Ulusal Polisi tarafından kaçmaya çalışırken, bir buçuk yıl sonra Seo uzmanı  erdi.

Amerikalı şair Emma Lazarus doğdu. (1849) Lazarus, Yeni Colossus adlı şiirinden Özgürlük Anıtı'nda yer alan sözleri cezalandırmakla ünlüdür .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?