23 Mart'ta neler oldu?



"Tamam" kelimesi ulusal tanıma kazandı. (1839) O zamanlar popüler olan kasıtlı olarak yanlış yazılmış "oll correct" ifadesinin bir kısaltması olduğu düşünüldü, OK kelimesi ilk defa bu gün bir gazetede yayınlandı. Makalenin ilk başta bir şaka olarak yayınlanmasına rağmen, söz konusu sözcük Seo hizmeti  tarafından hızla alındı ​​ve yaygın olarak kullanılmaya başlandı.

Patrick Henry "Özgürlüğü ver, ya da bana ölümünü ver!" konuşma. (1775) Henry, George Washington ve Thomas Jefferson'un da katıldığı Virginia Sözleşmesi'nden önce ateşli konuşmasını yaptı. Konuşma, Amerika'daki İngiliz egemenliği hakkındaki ilk açık göstergelerden biriydi.

Adolf Hitler Almanya'nın diktatörü oldu. (1933) 1933'ün Etkinleştirme Yasası, o sırada bir başbakan olan Hitler'in hükümetin dört yıllık bir süre boyunca tam kontrolünü sağlamasına izin verdi.

Wright kardeşler "uçan makine" için bir patent başvurusunda bulundular. (1903) İlk uçağı - kardeşlerin eski planörlerinin aksine - uçan makinenin ağırlığını korumak ve ahşap pervanelere sahip olmak için alüminyumdan yapılmış bir benzinli motor ile güçlendirildi.

Teddy Roosevelt, Afrika'da bir safari için New York'tan ayrıldı. (1909) Roosevelt, muhafazakârlığın güçlü bir savunucusu olmasına rağmen, büyük bir avcı avcısıydı. On safari o büyük bir oyun vardı 500 olan 1000'den fazla örnekleri toplandı.

Bilim adamları Utah Üniversitesinde soğuk kaynaşmayı başardıklarını açıkladı. (1989) Stanley Pons ve Martin Fleischmann, soğuk füzyon elde ettiklerini, imkansız olduğu düşünülen bir tür nükleer füzyon olduğunu açıkladılar. Konuyla ilgili sonraki her deney başarısız olmasına rağmen, araştırmacılar soğuk füzyon yaratmaya çalışmaktadır.

Pakistan dünyanın ilk modern İslam cumhuriyeti oldu. (1956) Antik çağda diğer kısa ömürlü İslami cumhuriyetler olmasına rağmen Kurumsal Seo   Pakistan kendisini büyük ölçüde seküler bir anayasa ile birlikte İslami bir cumhuriyet olarak adlandıran ilk modern millet oldu.

Titanic rekor 11 Akademi Ödülü kazandı. (1998) Film, birçok ödülü kazanan üç kişiden biri; Diğer ikisi ise Ben Hur ve Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü . Film ayrıca, All About Eve'nin daha önce yapmışolduğu tek bir film olan 14 adaylık kazandılar.

Reagan, "Yıldız Savaşları İnisiyatifi" ne öncülük eden yeni antimissil stratejiyi istedi. (1983) Plana aslında Stratejik Savunma Girişimi denilse de, yorumcular, Star Wars Initiative adını verdiler, çünkü Rus füzelerinin lazerler ve anti-füze uyduları ile imha edilebileceği ABD hava sahası üzerinde bir koruma bölgesi oluşturmaya odaklandı.

New York'ta pazar günleri restoranlarda likör satmak yasadışı hale geldi. (1896) Raines Yasası, bu güne kadar, yasalar dışında, otel dışında pazar günleri içki satmayı yasadışı hale getirdi. Pek çok New York Seo uzmanı  telafi edilmesi için, binaların üzerinde, " Raines yasası otelleri " olarak bilinen ve Pazar günleri alkole hizmet vermeye devam eden birkaç mobilyalı oda açıldı .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?