24 Nisan'da neler oldu?



Dünyanın ilk klonlanmış köpeği doğdu. (2005) Dünyanın ilk klonlanmış köpeği, klonlama projesinden sorumlu bilim adamı Hwang Woo-suk tarafından Snuppy olarak adlandırıldı. Snuppy bir Afgan tahtının kulak hücresinden klonlandı ve doğum Seo uzmanı süreci 120'den fazla vekil anneden oluşuyordu.

Woolworth Binası açıldı. (1913) Bina ilk gökdelenlerden biriydi ve New York'ta ikonik bir mimari alan olarak kalıyor. Bina, Woolworth şirketinin nakit olarak ödediği 13.500.000 ABD Doları Seo hizmeti (USD) maliyete mal oluyor.

Kongre Kütüphanesi kuruldu. (1800) Kongre, Kongre üyelerinin ihtiyaç duyabileceği kitapları satın almak için 5,000 dolarlık bir bütçeye izin veren bir yasa tasarısını onayladı. Kütüphane, 1812 Savaşı'nda daha çok tahrip olmasına rağmen, yenilenmişti - özellikle Thomas Jefferson'un kişisel kütüphanesini bağışladığı için - ve önemli bir referans kütüphanesi olmaya devam ediyor.

Keşif uzay mekiği Hubble Uzay Teleskobu (1990) taşıyan başlattı Hubble Uzay Teleskobu (HST) şimdiye kadar kullanılan en büyük uzay teleskopları biridir ve özellikle süpernova ve karanlık enerjinin alanında birçok astrolojik keşifler katkıda bulunmuştur. Diğer birçok uzay aracından farklı olarak, HST kamu kullanımı için açıktır - eğitim seviyesi veya milliyetine bakılmaksızın herkes bunu kullanmak için zamana başvurabilir.

İspanya ABD'ye savaş ilan etti. (1898) ABD, Küba'dan Küba'dan çekilip birkaç gün önce adaya kaçmaya başlayan bir ültimatom koymuştu. İspanya çekilmeyi reddetti ve savaş başladı.

Paskalya İsyanı başladı. (1916) İrlanda Cumhuriyet Kardeşliği, ülke çapında hızla yayılan İngiliz egemenliğine karşı silahlı bir isyan başlattı. Kurumsal seo İsyanın nihai başarısızlığına rağmen, İrlanda bağımsızlığının tarihinde hala önemli bir nokta olarak görülüyor.

Hersheypark açıldı. (1907) Eğlence parkı sadece Hershey çalışanlarına açıktı ve 50'den fazla hayvanı olan bir atlı karınca da dahil olmak üzere günün en yenilikçi sürüşlerini ve eğlencelerini içeriyordu.

İlk tank-tank savaşı gerçekleşti. (1918) Üç İngiliz tankı, ilk Villers-Bretonneux Savaşı'nda üç Alman tankıyla tanıştı. İngiliz tanklarının ikisi “dişi” olmakla birlikte, sadece makineli tüfeklerle donatılmış oldukları anlamına geliyordu, ancak Alman tanklarını dövmeyi başardılar, ancak savaş sonunda Almanlar tarafından kazanıldı.

Vladimir Mikhaylovich Komarov uzay görevinde ölen ilk kişi oldu. (1967) Komarov bir Sovyet kozmonotuydu ; Gemide bir dizi arıza nedeniyle yeniden giriş yaptıktan sonra Soyuz I misyonunda öldü. Aynı zamanda uzaya birden çok kez giren ilk kişiydi.

Winston Churchill şövalye edildi. (1953) Kariyerinde bazı kayalık dönemlere rağmen, Churchill , II. Dünya Savaşı sırasında güçlü liderliği ile hala bilinir. 1953'te Kraliçe II. Elizabeth tarafından şövalye edildikten sonra II. Dünya Savaşı üzerine yaptığı inceleme nedeniyle edebiyatta Nobel ödülüne layık görüldü.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?