Hidrografi nedir:



Hidrografi , denizlerin, nehirlerin, göllerin ve diğer su akımlarının tanımını çalışmaktan sorumlu olan fiziki coğrafyanın bir parçasıdır . Hidrografi kelimesi Yunan kökenlidir ve “ su ” ve “ kayıt” ya da “ yazma ” kelimelerini temsil Seo hizmeti  “ hidrop ” ifadesi ile “ kalite ” veya “eylem” ifade eden “ i ” ekini ifade eder. ".


Ayrıca, hidrografi terimi denizler, nehirler, göller, bir alan veya bölge oluşturan diğer su akımları arasındadır .

Kıtasal suların çalışması şunları içerir: akış, havza, hidrografik eğim, kanal veya yatak, akarsu rejimi, erozyon, akarsu çökelimi, vadiler ve eğimler türleri. Ayrıca deniz tabanının doğasını ve düzenini, bitişik toprak kütleleriyle olan ilişkisini, denizlerin özelliklerini ve dinamiklerini tanımlamaktan sorumludur.

Ayrıca bakınız:

Çöktürme .
Erozyon .
Yukarıdakilere atıfta bulunularak hidrografi, diğerleri gibi iklim bilimi, hidroloji, jeoloji gibi diğer bilimleri kapsar. Ayrıca, hidrografi tarafından yapılan çalışma için, derinliği, jeosisi, jeofiziği ve su kolonunun yatay ve dikey hareketlerinin aracılıklarını dikey olarak ölçmekten sorumlu olan batimetri dahil edilmiştir.

Hidrografinin temel amacı , deniz haritalarının gerçekleştirilmesine izin veren bilgileri elde etmektir. Deniz haritaları onlar su derinliği, toprağın yüksekliği, sahil ayrıntıları, arka plan doğa, navigasyon tehlikeleri ve denizci güvenle yelken izin bilgi hazinesi göstermektedir gezilebilir suların ölçekli temsilidir .

Diğer yandan, hidrograflar hidrografiyi inceleyen ve tüm dünyanın gezilebilir sularını analiz eden profesyoneller. Ayrıca, diğer noktaların yanı sıra kanalların oluşumu ve yerlerini, su derinliklerini, deniz akıntılarını gösteren harita ve haritaların hazırlanmasından sorumludurlar. Hidrograflar, rüzgârların su ve deniz ritmine göre etkisini incelemekle yükümlüdürler.

Hemen hemen tüm ülkelerde hidrografik hizmetler sunmak ve orada olduğu bilinen Uluslararası Hidrografi Bilgi Koordinasyon, aynı zamanda "Uluslararası Hidrografi Örgütü" Monako merkezli 1921 yılında kurulan,. Aynı zamanda, seyrüsefer ve diğer denizcilik amaçları için hidrografinin kullanımını teşvik etmekten sorumlu olan hükümetler arası bir kuruluştur; diğerleri arasında veri, bilgi, hidrografik hizmetler, kaynaklar, tekniklerin kalitesini iyileştirmek; Tüm Devletlere ve Uluslararası Kuruluşlara tüm hidrografik konularda danışmanlık Kurumsal Seo   yapmak ve üye devletler arasında hidrografik aktiviteyi kolaylaştırmak.

Hidrografi çok önemli bir bilimdir sadece navigasyon için değil aynı zamanda deniz, akarsu ve göl ortamının korunması için de. Hidrografiden dolayı hidrokarbonlar, denizaltı mineralleri ve deniz ekosistemlerinin güvenli bir şekilde taşınması için deniz haritaları üretilmekte ve spor seyrüseferleri güncellenmiş navigasyon rotalarına sahip olabilmektedir. Limanların ve taşımacılığın inşasına ve deniz kaynaklarının sömürülmesine dayanan bir ülkenin altyapısının geliştirilmesi için de gereklidir. Yukarıda altında, bir insan için hydrography metaller için kullanılan kanalında elde edilen elektrik üretmek baraj, mineral maddeler üretimi kendi çalışmalarından olarak gelişmesi ve yaşaması için önem arz sağlayan bir ve inşaat malzemeleri üretmek

Hidrografi ve hidroloji
Ancak, hidrografi ve hidroloji terimleri karıştırılmamalıdır. Her iki bilimler doğa bilimleri farkla, su tedavisi olduğunu hidroloji gezegendeki suyun işletilmesi yani atmosferik su, yağış, nem, buharlaşma ile fırsatlar, sırayla, hidrografi kolları Yeryüzünün tüm sularını incelemek ve diğerlerinin yanı sıra okyanus tabanı, kıyıları, gelgitler, akıntıların göreceli verilerini ölçmek, toplamak, analiz etmek ve temsil etmek.

Ayrıca bakınız Runoff .

Hidrografi ve orografi
hidrografya terimi, yukarıda tartışılan farklı kelime Yunan kökenli Orografi "ait altın " anlamına gelen " dağ ", "graphein " ifade "kayıt" ve son ek " ia " olarak tercüme " kalite ". Sonuç olarak, orografi , dağların tanımlanmasından sorumlu olan fiziki coğrafyanın bir parçasıdır.

Öte yandan, orografi terimi bir bölge, bölge, ülke ve benzeri dağların kümesini tanımlar .

Son olarak, orografik çalışmalar büyük bir öneme sahiptir, çünkü bir dağın rahatlamasını incelemek ve Seo uzmanı altı malzemenin özelliklerini bilmek, inşaat, tarım ve madencilik alanları için büyük faydaların bilgisi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?