Hispanik miras ayı nedir?



Hispanik Miras Ayı, ataları Meksika, İspanya, Karayipler ve Orta ve Güney Amerika'dan gelen Amerikalıların tarih, başarıları, kültürü ve katkılarının bir ay süren kutlamasıdır. Hispanik Miras Ayı, beş Latin Amerika ülkesi için bağımsızlık günü olan 15 Eylül'de başlıyor. Seo uzmanı Bu beş ülke El Salvador, Kosta Rika, Honduras, Guatemala ve Nikaragua'dır. İlginçtir ki Meksika, 16 Eylül'de bağımsızlığını kazanırken, Şili 18 Eylül'de özgürlüğünü kazandı.

Başkan Lyndon Johnson, 1968'de Hispanik Miras kutlamasının ilk cumhurbaşkanı oldu. O zamanlar, kutlama sadece bir hafta sürdü. 17 Seo hizmeti Ağustos 1988'de Başkan Ronald Regan kutlamayı bir aya kadar uzattı. Bugün, Hispanik Miras Ayı her yıl 15 Eylül'den 15 Ekim'e kadar sürüyor.

ABD'de Latin ve Hispanikler, bilime, sanata, eğlenceye, siyasete, spora ve diğer çeşitli alanlardaki başarıları ile topluma değerli katkılarda bulundular. Amerikalıların bu zengin, farklı kültür için takdirlerini derinleştirmek için bu başarıları tanımak için zaman ayırmaları önemlidir. Öğretmenler, öğrencilerin Hispanik Miras Ayını birçok ilginç şekilde kutlamasına yardımcı olabilir.

Bazı öğretmenler, müfredatın her alanında Hispanik kültürünü öğretmelerine izin veren birimler yaratırlar . Latinos ve Hispaniklerin katkıları hakkında bilgi sahibi olmak, kendilerini İspanyol toplumunun bir parçası olarak tanımlayan öğrencilere öz saygı ve gurur kazandırmaktadır. Diğer öğrencilere kültürü takdir ve saygı duymaya yardımcı olur ve ABD'nin bir çeşitlilik ülkesi olduğunun farkına varır.

ilan
Hispanik Miras Ayı sırasında, bazı öğretmenler okul günü boyunca İspanyolca dilini birleştirmeye çalışırlar. Çocuklar, İspanyolca kelime hazinesi kullanan ya da çocuklara İspanyolca dilini öğreten bir film gösteren bir kitap okuyabilirler. Öğrenciler ayrıca İspanyolca kelime minyatür sözlük yapabilir .

Hispanik Miras Ayını kutlamanın bir başka yolu, Hispanik kültürlerinden çeşitli müzik türlerine dalmış olmaktır. Öğretmenler Meksika, Küba veya İspanya'dan gelen farklı müzik türlerini kapsayan CD'ler getirebilir. Bu sayede öğrenciler daha önce hiç duymadıkları bir müziğe maruz kalıyorlar. İddialı bir öğretmen, dans öğretmeni olanları Meksika halk dansları, İspanyol flamenkoları veya Dominik Cumhuriyeti'nden popüler bir sosyal dans olan merengue hakkında bilgilendirmeye davet edebilir .

Öğrenciler, ünlü İspanyol Amerikalılarla ilgili kitapları okuyabilir ya da Hispanik ve Latinlerin katkılarını vurgulayan posterler tasarlayabilir. Çeşitli İspanyol veya Latin Amerika ülkelerinden yemek pişirmeyi öğrenebilirler. Bazı öğrenciler de İspanyolca konuşan ülkelerden gelen el sanatları yapmaktan hoşlanırlar. Piñatas, papel picado veya Hispanik Kurumsal seo kültüründen başka bazı araçlar yapabilirler.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?