Hog Çiftliği neydi?



1960'ların karşı-kültür hareketi, eski bir stand-up komik ve Wavy Gravy lakaplı halk müziği destekçisi de dahil olmak üzere bir dizi unutulmaz kişiliğe sahipti . Dalgalı Gravy'in gerçek adı Hugh Romney idi ve Hog Farm Seo uzmanı Collective adlı ortak bir performans grubunun kurucusuydu. Grubun üyeleri, hippiler, politik aktivistler ve ana akım toplumdan ayrılmaların bir karışımıydı. Eğer Demokratik Toplum (SDS) ve Hava Yeraltı Öğrencileri gibi gruplar karşı-kültürün en politik köklü uzantılarıydılarysa, Hog Çiftliği komik bir rahatlama olarak düşünülebilirdi.

İlk olarak Los Angeles, Kaliforniya yakınlarındaki bir çiftlikte kurulan Hog ​​Farm, adını Romney ve yerel bir domuz çiftçisi arasındaki bir anlaşmadan almıştır. Çiftçi bir inme geçirdikten sonra, grubun kendi eğreltiotu ya da Seo hizmeti beslenmesi karşılığında 45 yıl boyunca kendi tarım arazilerini işgal etmesine izin verildi. Çiftlikte yaşam oldukça cıvıktı, ama Romney'in politik olarak aktif oyuncular için başka emelleri vardı. Böyle bir fikir New York'a geçici bir yer değiştirme çağrısında bulundu. New York'ta yaşarken, Hog Çiftliği Woodstock Ventures, Inc.'i temsil eden bir adam tarafından ele alındı. Önerilen Woodstock müzik festivalinin destekçileri, Romney ve grubunun Max Yasgur'un çiftliğinde güvenlik ve diğer hizmetleri sağlamasını istedi.

ilan
Woodstock'daki birçok lojistik sorununa rağmen, çiftlik üyeleri görevlerini yetkin bir şekilde ele aldı. Güvenlik görevlileri, kuralları kibar taleplerle rutin olarak uyguladılar ve konser arayanların yasadışı faaliyetleri durdurmalarını istediler. Diğer üyeler ilkel sağlık tesisleri ve serinletme stantları sağlamıştır.

Hugh Romney, müzikal eylemler arasında kalabalıkları eğlendiren resmi olmayan tören ustası oldu. Gıda malzemeleri tehlikeli bir şekilde azaldığında, Romney ve kitleleri beslemede yaratıcı olan diğer Hog Farm üyeleriydi. Woody'nin Dalgalı Gravy'in en meşhur sözlerinden biri, "Aklımızda olan şey 400.000 kişilik yatakta kahvaltıdır."

Woodstock'un başarısının ardından Hog ​​Farm, New Mexico'da yeni bir çiftliğe başlamayı planladı. Texas'ta başka bir müzik konserinde, efsanevi blues gitaristi BB King, Hugh Romney'e Wavy Gravy takma adını verdi. Kolektif, hem Yeni Meksika'da hem de Kaliforniya'daki birkaç yardımcı bölgede gelişmeye devam etti. 1970'lerin başında, Wavy Gravy, aileleri için ücretsiz görme bakımı ve cerrahi prosedürler sağlayan Seva adlı bir organizasyonla ilgilenmeye başladı. Seva ve Hog Çiftliği arasındaki ortaklık 2000'lere doğru devam ediyor.

Örgütün bir başka kolu da, sirk sanatlarına ve diğer sanatsal ifade biçimlerine adanmış bir çocuk kampı olan Camp Winnarainbow'ı kurdu. Hog Farm, her sene büyük bir müzik konserine ve Pig Nic denen partiye sponsor oluyor. Bazı büyük alternatifler ve halk rock grupları bu bağış toplama etkinliğini yönetiyor ve 1960'ların karşı-kültürünün hayatta kalan üyelerinin birçoğu aradaki buluşmayı sürdürüyor. Dondurma yapımcıları Ben ve Jerry, Wavy Gravy'ın onuruna bir lezzet yarattığında, Kurumsal seo kârın çoğu sosyal programlar için ayrıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?