Merkezi güçler nelerdir?



Orta Güçler Birinci Dünya Savaşı'nda yer alan taraflardan biriydi. Orta Güçler üyesi milletler, Müttefik Güçler olarak da bilinen Üçlü İtilada karşı savaştı ve savaşın sonucu, sonuçta Üçlü İtilaf'ı tercih etti. Birinci Dünya Savaşı'nda kaybedilen tarafta savaşan milletler arasındaki ittifakın kökleri 1870'lerde yatmaktadır ve bu ülkelerden bazıları, İkinci Dünya Savaşı'nda yine Seo hizmeti  uğramışlardır. ve işgal edildi.

1870'lerin sonlarında, Alman İmparatorluğu, Üçlü İttifak olarak bilinen gizli bir ittifak kurmak için Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ve İtalya ile güçlerini birleştirdi. 1914'te Arşidük Ferdinand'ın öldürülmesinden ve Birinci Dünya Savaşı'nın patlak vermesinden sonra Almanya, Üçlü İttifak üyelerine Sırbistan Krallığı'na karşı savaşmak için güçlerini katılmaya çağırdı. İtalya reddetti, tarafları Müttefik Güçler ile savaşmaya geçti.

Savaş ilerledikçe, Bulgaristan Krallığı ve Osmanlı İmparatorluğu, Almanya tarafındaki savaşa katıldı. Bu Merkezî Güçler, Müttefik Kuvvetlerin birkaç önemli üyesi arasında konumlandırıldıkları için savaş boyunca birçok cephede yıkıcı askeri darbeler sunmak için ideal bir konumda bulunuyorlardı. 1919'dan 1918'e kadar savaş , 1919'da Versailles Antlaşması ile resmen sonuçlandı .

ilan
Savaşın sona ermesinden sonra, Merkez Güçleri Kurumsal Seo   kaldırmak ve siyasi ve ekonomik nüfuzlarını azaltmak için adımlar atıldı. Bu, savaşta yer almaları için bu ulusları ve vatandaşlarını cezalandırmak için tasarlanmış olsa da, görünüşe göre yeniden savaşa girme kapasitelerini frenlemek için yapıldı. 1930'lu yıllarda küresel bir çöküşün patlak vermesiyle birlikte, radikal politikacılar Orta Güçler’e katılan bazı milletlerde iktidara geldiler ve İkinci Dünya Savaşı’nın sahnelerini hazırladılar.

Birinci ve İkinci Dünya Savaşında yer alan siyaset, Avrupa tarihinin derinlerine uzanıyor ve uzun uluslar arası siyasi ve ekonomik çatışmalar söz konusu. Bu çatışmaların mirasları, özellikle de İkinci Dünya Savaşı'nda Nazizmin rolü ile vatandaşların mücadeleye devam ettiği Almanya'da devam ediyor. 20. yüzyılın başlarında ve ortalarında birbirleriyle savaşan uluslar daha sonra Birleşmiş Milletler , Avrupa Birliği ve Kuzey Atlantik Antlaşması Seo uzmanı  gibi örgütlerde güçlerini birleştirerek gelecekte yıkılma olasılığı olmayan karmaşık ittifaklar yarattılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?