Messianic nedir:



Messianic aracı ait veya ilgili Mesih veya mesihçiliğinin . Böyle olunca kelime gelen bir sıfattır mesih İncil Latince den, Messias ve Seo hizmeti  mesiah İbranice 'meshedilmiş' manasını çevirin.

Hıristiyan din , bu anlamda, olarak nitelendirir mesih ile ilgili her şeyi İsa , Tanrı, Kurtarıcı ve David Kral soyundan Oğlu Mesih peygamber Yahudileri söz verdi. Yahudi-Hıristiyan geleneğindeki mesih , dünyevi dünyanın kötülüklerine ilahi müdahaleyi temsil eder ve onun gelişi, seçilmiş insanların kurtuluşunu kabul eder.


Ancak, Mesih gibi gerçek, herhangi bir konu olarak adlandırılan ya da hayali, kime olmuştur, mantıksız ve bazen aşırı, tüm sorunları çözmek ve düzeni, adalet ve konser bir halk getirebilir umuyor olabilir.

Dolayısıyla, tek bir kişiye, bir toplumun tarihsel sorunlarını çözme ve çözme kabiliyeti olan doktrin ya da eğilim, mesihçilik olarak adlandırılır . Bu anlamda, medeniyetçilik, belirli özel fakültelerle bezenmiş bir kişinin, şeyleri düzeltebilen tek kişi olduğu inancı haline gelecektir.

Siyasi medeniyetçilik
Gelen siyaset , yaygındır için karakteristikleri mesih tanımak toplumun tarihsel süreç için tek alternatif adalet ve ispatı olarak kendilerini liderleri . Bu tip bir liderlik, ayrıca, şeyleri değiştirmek ve düzeltmek ve ilerlemeyi, gelişmeyi ve sosyal adaleti sağlama becerisine de atfedilir. Bu anlamda, mesih liderleri karmaşık siyasi konjonktürlerde ortaya çıkmaya eğilimlidirler ve genel olarak popülerKurumsal Seo   iyiliği yakalamak için popülist ve demagojik söylemleri kullanırlar.

Messianic kompleksi
mesihçi kompleksi , aynı zamanda basit bir şekilde bilinmektedir mesihçiliğinin , ürün deliryum ağır psikoz bir tür bilinmektedir. Bu şekilde, onu geliştiren birey, kötülüğe karşı savaşmak ve dünyayı kurtarmak için yetenek ve ilahi sorumluluğun atfedilmesiyle karakterizedir. Tarihsel olarak bilinen bir mesih kompleksi vakası, Alman politikacı Adolf Hitler'inki.

Mesih hareketi
mesih hareketler gibi bir mesihin yüceltme teşvik olanlardır Bir gerçeğin ve adaletin habercisi. geçmişine Mesih'in yorumlanır ve dünya görüşü gibi gibi, öğreti veya ideolojiyi teşvik ve çoğaltım ile karakterize edilir, dini eğilimi genel formüle edilebilir. Mesihi hareketler, bu anlamda dünya bazılarını kurduk 'ın gibi daha fazla takipçiye sahip dinler Hıristiyanlık , İslam ve ayrıca Adventizm .

Mesih Yahudiliği
Yahudilik olarak da adlandırılan bir Mesih hareketi olmuştur Mesihçi Yahudilik , kökeni yirminci yüzyılın hareketlerinde geri İngiltere'nin İbranice-Hıristiyanlara büyük teolojik doktrin ve ABD'yi canlandırır içinde yirminci yüzyılın. Amacı, esas olarak, Yahudi halkının evanjelizasyonu oldu. Seo uzmanı geleneksel ve Ortodoks Yahudilikten ayıran Mesihik Yahudiliğin bazı özellikleri, Yeni Ahit'i kabul etmesi ve Mesih'i İsa Mesih olarak tanımasıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluteus Medius nedir?

Almanya'daki Ana Siyasi Partiler Nelerdir?

Merit nedir?